Rețeta de miercuri: Friptură țărănească dintr-o veche carte de bucate
Începem din 2015 o nouă serie de articole, în colaborare cu buni prieteni. Veți descoperi în rubrica De văzut și savurat, în fiecare miercuri, câte o rețetă veche, românească, numai bună de încercat în bucătărie. Un an plin de bunătăți vă dorim!
Gurmand și boem, jurnalistul Constantin Bacalbașa scria, la începutul anilor 30, una dintre cele mai interesante cărți de bucate interbelice – „Dictatura gastronomică”. Iată cum recomanda el să se pregătească o delicioasă FRIPTURĂ ȚĂRĂNEASCĂ:
Înfierbântă într-o cratiță o lingură de untură sau untură de porc, apoi așterne 4 felii de mușchi de porc. Nu acoperi cratița. Timp de 12 minute, rumenește-le pe amândouă părțile. Fă să scadă focul și mai pâlpâie vreo 20 de minute.
O farfurie încălzită freac-o cu un cățel de usturoi. Apoi amestecă… Citește continuarea rețetei pe pagina Antena Satelor: aici.
Despre Autor
S-ar putea sa iti placa
Bucovina, promovată turistic prin flash mob-uri în ţară şi în străinătate
Cum altfel să fii atras de o zonă decât dacă primești o mostră din ea? Așa s-au gândit și membrii Ansamblului Artistic „Ciprian Porumbescu” din Suceava care vor organiza flash
În vacanță, la Cherhanaua Ancora
Iulie, mijlocul verii, suntem cu sufletele în vacanță, visăm vacanță, respirăm vacanță. Ne bucurăm de tot ce se întâmplă afară, la soare sau pe înserat. Vară frumoasă, bine ai venit!
Ciorbă rădăuțeană
Iată încă o rețetă, din zona Rădăuților, celebra lor ciorbă, numai bună în perioada sărbătorilor și după! La mulți ani și spor la bucătărit!
0 Comments
Niciun comentariu inca!
Poti fi primul care comenteaza articolul!