Valurile și nisipul, ce medicamente! Află ce beneficii îți pot aduce!

Valurile și nisipul, ce medicamente! Află ce beneficii îți pot aduce!

Majoritatea o consideră doar o destinație de vacanță și aleg vara țărmul mării doar ca să se bronzeze sau să înoate, fără să știe că aici, prin câteva gesturi simple, își pot a trata multe probleme de sănătate. Potrivit fizioterapeutului Ramona Pavel, de la Bio Ortoclinic, o alergare pe malul mării prin apă, îngropatul în nisip sau un masaj cu nămol îți pot îmbunătăți circulația periferică și te pot ajuta să scapi de retenția de apă și de durerile articulare.

Talasoterapia

Acționează prin factorul chimic exercitat de apa de mare, factorul termic și factorul mecanic, constituit de atingerea valurilor și de presiunea hidrostatică produsă de acestea. Practicată sub forma alergării prin apă, pe malul mării sau prin reprize de mers alert prin apă, ceva mai departe de mal, talasoterapia influețează direct circulația periferică venoasă.

Ce afecțiuni tratează. Se recomandă în special persoanelor cu tot felul de sensibilități, cu probleme de circulație, în cazul tulburărilor de creștere, cu meteosensibilitate sau predispoziții la infecții ale aparatului respirator și persoanelor care au carențe de iod. De asemenea, valurile și nisipul te scapă de durerile articulare

Cura heliomarină

Plimbările de-a lungul plajei, dimineața ori seara, reprezintă adevărate cure, asigurând o tonifiere a organismului, dar și un somn mai liniștit și mai plăcut. De vină sunt aerosolii marini care se formează  prin spargerea valurilor în larg sau prin lovirea lor de țărm și de diguri. Aceștia sunt încărcați electric și se răspândesc până la distanțe de cinci până la 100 de metri de țărm.

Ce afecțiuni tratează. E indicată în alergii, catar respirator, astm bronșic, rinofaringite, sinuzite sau laringotraheite. Pentru o și mai mare eficiență în tratarea acestor afecțiuni, plimbările pe malul mării pot fi asociate cu o cură de inhalații sub supraveghere medicală.

Psamoterapia

Este o metodă de terapie uscată, care utilizează factorii mecanic, chimic și de temperatură exercitați de nisip asupra corpului, în timpul unei împachetări. Îngroparea în nisip este una dintre cele mai vechi metode de termoterapie, care favorizează termogeneza și termoliza. Durata unei ședințe crește progresiv de la 5 la 20-30 de minute și favorizează pierderea unei cantități de unu, până la 1,5 litri de apă.

Ce afecțiuni tratează. Este indicată în reumatismul cronic degenerativ, în obezitate și hipotiroidie. Asociată cu talasoterapia, psamoterapia poate fi practicată și de persoanele perfect sănătoase, în scop de tonifiere generală, prin contrast termic rece/cald.

Împachetările cu nămol

Aceste substanțe care se formează în condiții naturale, sub influența proceselor geologice și care, în amestec cu apă, se folosesc în practica medicală sub formă de băi și de aplicații locale au acțiune bacteriostatică și bactericidă, efect antiinflamator și  emolient asupra pielii. Nămolul poate fi aplicat sub formă de împachetări complete sau parțiale (direct pe plajă, asociate cu expunerea la soare), cataplasme, băi etc.

Ce afecțiuni tratează. Nămolurile sunt indicate în boli reumatismale cronic degenerative și ginecologice, stări pre și post intervenții ortopedice-chirurgicale, boli ale sistemului nervos central și periferic, anumite afecțiuni dermatologice, accidente vasculare, pareze, nevralgii, afecțiuni ale aparatului respirator (rinite cronice și alergice, rinosinuzite, bronșite, astm bronșic sau bronșită asmatiformă), afecțiuni dermatologice, ginecologice, edocrinometabolice (diabet, gută, obezitate) tulburări de circulație periferică, dischinezii biliare, gastrite, colopatii cronice, infecții urinare.

Iată ce afecțiuni poți trata la centrele de specialitate

Pentru ca tratamentele să aibă eficiență maximă, în cazul unor probleme de sănătate mai grave, este bine să se recurgă la un tratament sub supraveghere medicală, susține specialistul, potrivit căruia în centrele specializate în balneo-fizioterapie pot fi ameliorate:

– reumatismul cronic degenerativ și inflamator;

– sechelele și afecțiunile ortopedico-traumatice (fracturi, entorse, luxații, osteosinteze metabolice etc.);

– problemele neurologice centrale și periferice;

– tulburările de circulație periferică;

– rinitele și bronșitele cronice, astmul bronșic;

– psoriazisul, alergodermiile cronice;

– anexitele cronice, infertilitatea secundară;

– guta, diabetul și obezitatea;

– litiazele și infecțiile urinare;

– dischineziile biliare, gastritele cronice hipoacide.

 

Corina Rob

Despre Autor

S-ar putea sa iti placa

Util in vacanta 0 Comments

Dacă vrei să citești și nu mai știi ce, iată 70 de volume pe care le poți descărca gratis

O carte bună de specialitate sau un roman de referință costă de obicei între 30 și 80 de lei, uneori chiar și mai mult de atât, așa că nu oricine

EVENIMENTELE LUNII 0 Comments

50 de cai înscriși la Cupa României la Dresaj

În perioada 14-16 august 2015 vor avea loc în Snagov, județul Ilfov, Cupa României la Dresaj și Cupa Steaua Bucureşti la Dresaj Seniori. Organizate de Clubul de Echitație Equestria, alături

Util in vacanta 0 Comments

Vei putea primi bani de la prieteni, prin…Facebook!

Facebook le face concurență băncilor la capitolul transfer de bani. Rețeaua le oferă deja utilizatorilor din SUA posibilitatea de a trimite bani prin aplicația Messenger, susține go4it.ro. Fără să perceapă

0 Comments

Niciun comentariu inca!

Poti fi primul care comenteaza articolul!

Spune parerea ta