Cinci destinații, în căutarea timpului pierdut…

Cinci destinații, în căutarea timpului pierdut…

Jumătatea toamnei vine cu peisaje de vis – cer albastru și frunze aurii și roșii ca focul, zile călduțe și poftă de viață. Până la noiembrie cel ploios și întunecos mai e puțin, așa că profităm de fiecare zi luminoasă și liberă. Cum să nu îți vină să pornești la drum în octombrie? Cauți cu înfrigurare worshopuri de fotografie în natură și excursii pentru fotografii amatori. Pădurile și parcurile sunt acum vedetele noastre de vacanță. Așadar, încotro? (Silvia Mirea)

Cele mai potrivite destinații la această vreme sunt, evident, cele europene, deoarece o mulțime de festivaluri ale recoltelor, de bere, vin, legume și fructe, se desfășoară din Toscana până în Amsterdam. Dar și o mulțime de sărbători populare, cu hore la margine de pădure, cu turme de oi și produse artizanale, așa cum se petrec acum pe dealurile Greciei și în Italia. Ei, cum ar fi să mergem în Grecia, pentru pădurile ei?

În Amsterdam, cu ochii după frunzele căzătoare

Pădurile și parcurile din Amsterdam arată de vis, iar la miezul zilei sunt cam 15 grade Celsius, vreme numai bună de plimbare. În această lună, capitala Olandei găzduiește un maraton celebru, ce se desfășoară aici din 1975. Anul acesta are loc și un maraton destinat copiilor. Totul pe 19 octombrie. A! Și Muzeul de Istorie e deschis publicului larg, gratuit, în prima săptămână a lunii.

 

 

În Spania, pentru Feria de Octubre

Se spune că în timpul Feriei, orașele participante au toate fântânile umplute cu vin, în loc de apă! Vă recomandăm Costa del Sol, pentru că aveți șanse mari să prindeți și câteva ore de plajă. Tot prin Spania se întâmplă acum sărbătoarea Virgen del Pilar, în Zaragoza, și Seville Guitar Festival, din Andaluzia, pentru ritmuri de flamenco, jazz și clasice, la chitară.

 

În Italia, la vânătoare de trufe

Se deschide sezonul trufelor, al castanelor, al vinului, al întrecerilor cu barca, al festivalurilor de film și al prezentărilor de modă. Toate în Italia. Rămâne doar să alegem dacă pornim spre satele pline de veselie sau spre orașele din care a plecat căldura toropitoare a verii și a rămas lumina toamnei, numai bună pentru fotografii clasice, în tonuri picturale.

 

 

 


În Marea Britanie, fantomele se întorc în castele

Glumim, dar turismul din întreaga Mare Britanie se bazează enorm pe legendele cu fantome și spirite, ce bântuiesc, deja, de secole, castele și ferme vechi, căpătând, pe ici, pe colo, un statut de respectabilitate, mai ales printre ghizi și localnici, care beneficiază serios de pe urma lor. Turismul rural ne oferă în această lună sate ce par desprinse din romanele Agathei Christie, cu tufe înflorite și pomi încărcați de roade, iar cursele de cai completează un tablou perfect de toamnă englezească.

 

În Grecia, mergem după castane

În Grecia, pe insula Gythio are loc pe întâi festivalul pescarilor – un festin, pe 3 octombrie se celebrează ziua lui Dionysios, bănuim că e vorba de vin, iar în Creta, în a treia duminică din octombrie, are loc festivalul castanelor. Muzică, dans și voie bună, așadar, sub castanii maronii! (image credit: amsterdamian.com, visitwales.com)

 

 

Despre Autor

S-ar putea sa iti placa

Vacante active 0 Comments

Mâncăruri tradiţionale pentru amatorii de senzaţii tari

Un loc romantic, o călătorie către ţinuturi îndepărtate pe care aţi aşteptat-o poate de o viaţă, oameni noi, obiceiuri noi şi bineânţeles mâncarea tradiţională delicioasă! Fie că farfuriile aburinde vă

Vacante active 0 Comments

Sundarbans: tărâmul pădurii frumoase și al zeiței Bonbibi

Timp de două săptămâni, am călătorit în Delta Gangelui sacru, în Sundarbans, aflată în statul indian Bengalul de Vest. Am trecut prin orașe și sate cu nume melodioase ca ale

Vacante active 1Comments

Dinozaurii au împânzit pădurea la Râșnov

Unde mergi vara asta cu cei mici? Dacă nu ai aflat încă, de o lună s-a deschis la Râșnov un parc tematic dedicat dinozaurilor. Pe 17 iunie 2015 pășea pe poarta

0 Comments

Niciun comentariu inca!

Poti fi primul care comenteaza articolul!