Ciorbă de fasole cu afumătură, în “castron” de pâine
Ai trebuință de: fasole boabe, costiţă afumată, ceapă, ardei, ţelină, păstârnac, roşii proaspete, bulion, sare, mărar, tarhon, o pâine rotundă, coaptă în casă (cu coajă groasă).
Cum se procedează: Se pune fasolea la înmuiat, de cu seară, în apă apă rece. Dimineața, fasolea se scurge, se spală şi se pune la opărit. Se schimbă apa, se pune din nou la fiert în apă opărită, împreună cu costiţa. Când este pe jumătate fiartă se adaugă zarzavatul spălat şi tocat. Când toate ingredientele sunt fierte se adaugă roşiile proaspete, bulionul şi se mai fierbe timp de 20 de minute. La final se adaugă sarea şi tarhonul. Pâinea se taie puţin, i se scoate miezul, se toarnă ciorba peste care se presară mărar tocat fin și se așază la loc capacul de pâine. (Simona Lazăr)
Dacă vrei să descoperi și mai multe rețete tradiționale, intră aici: http://bit.ly/1yPolwI
Despre Autor
S-ar putea sa iti placa
Sac de cenuşă
Această rețetă a fost culeasă de jurnalista Simona Lazăr din satul Rimetea, județul Alba.
Găluște cu prune ca la Prejmer
Ați fost la Prejmer? Ați văzut Biserica Tartlau, cu al său stil gotic burgund și fortificațiile ce au ținut departe turcii? O localitate plină de istorie și tradiții, ca să
Ciorbă rădăuțeană
Iată încă o rețetă, din zona Rădăuților, celebra lor ciorbă, numai bună în perioada sărbătorilor și după! La mulți ani și spor la bucătărit!
0 Comments
Niciun comentariu inca!
Poti fi primul care comenteaza articolul!