Pub crawl, excursii prin puburile și barurile din București

Pub crawl, excursii prin puburile și barurile din București

Cum Bucureștiul este recunoscut peste hotare în special pentru distracțiile care se încing în cluburile și puburile de aici, a apărut astfel un nou tip de servicii (și de afacere) care să se plieze exact pe această nevoie a turiștilor: pub crawl.

Concret, pub crawl presupune ca un grup de turiști însoțiți de un ghid local să viziteze cât mai multe pub-uri într-o singură seară și să bea în fiecare loc câte o băutură. De regulă, se vizitează patru pub-uri, apoi turiștii se întorc în cel care le-a plăcut cel mai mult sau aleg mai departe un club.11890999_1657418847828582_8581960594623239753_n

Servicii pentru toate buzunarele

Din punctul de vedere al organizatorilor de pub crawl-uri, turiștii se împart în două categorii: backpackeri, adică cei care se plimba cu rucsacul în spate, se cazează la hosteluri și au buget restrâns, și cei care aleg hotelurile și preferă locurile mai scumpe. Există, totuși, oferte de servicii pentru fiecare buzunar.

Pub Crawl Bucharest, de exemplu, face parteneriate cu pub-urile din Centrul Vechi care au prețuri medii, iar clienții lor sunt cei care stau în hosteluri.

„Alegem pub-urile unde îi ducem în funcție de opțiunile de cazare ale turiștilor. Dacă sunt numai din hosteluri, îi ducem în cele în care e mai multă muzică, dacă sunt de prin hoteluri trebuie să îi ducem în locuri puțin mai scumpe”, a explicat pentru Turism Club Alex Balan, de la Pub Crawl Bucharest.

Trebuie să existe cel puțin zece persoane înscrise pentru ca turul să aibă loc, însă nu este un număr maxim de turiști care pot participa. Dacă sunt prea mulți, vor fi însoțiși de doi ghizi sau vor fi împărțiți în două grupuri. Prețul este de 9 euro.

Turiștii care vin în București pentru distracții pot găsi și ceva care să se plieze mai bine pe stilul lor.

„Ei ne spun ce fel de muzică vor să asculte, ce vor să bea, dacă vor Centrul Vechi sau un loc cunoscut mai mult de localnici, iar noi le găsim locurile care se potrivesc cerințelor lor. Îi luăm de la hotel, îi ducem înapoi la hotel, iar un ghid stă cu ei toată noaptea”, a spus Florin Mitrică de la Party On.

În acest caz, pub crawl-ul înseamnă trei baruri, iar la final un club, unde se încinge de-a binelea distracția. Tururile au loc oricând, chiar și în timpul săptămânii, iar prețurile pornesc de la 15 euro de persoană.

Pub crawl, excursii prin puburile și barurile din București

Pub crawl, excursii prin puburile și barurile din București

Vin turiști din toată lumea

Un top al turiștilor care participă la pub crawl așază Marea Britanie pe primul loc, pe locul al doilea urmează Israel, apoi Germania. Bucureștiul este vizitat pentru distracții și de francezi, americani, spanioli, elvețieni, dar și de nordici cum ar fi norvegieni sau suedezi.

Impresii direct de pe Trip Advisor:

„Am avut o vacanță de trei zile în București. Am participat la un pub crawl în prima noapte și, atât cât îmi amintesc, a fost super tare!” – Jamie, Marea Britanie.

„Am cântat un cântec la karaoke și am văzut un filmuleț cu mine dansând. Eu nu cânt și nu dansez de obicei. M-ați păcălit” – Felix Oliver, Ungaria.

„A fost o seară senzațională cu oamenii de la hostel și cu localnicii. Unele dintre baruri sunt foarte faine, unul dintre ele n-a fost chiar cel mai bun, dar berea a costat mai puțin de 1 euro, așa că și-a primit ok-ul și el” – Melissa, Italia.

Autor: Oana Racheleanu

Foto: Party On, Pub Crawl Bucharest

Material publicat în ediția de mai 2016 a ziarului Turism Club.

Pub crawl, excursii prin puburile și barurile din București

Despre Autor

S-ar putea sa iti placa

De vazut & savurat 0 Comments

O rețetă specială, pentru cititorii Turism Club

Oferită cu detalii prețioase, de către bucătarul șef Florin Ivan, de la Cherhanaua Ancora Midii în sos de vin alb Ingrediente (pentru o porție): 500 g midii, spălate în 2-3

De vazut & savurat 0 Comments

Covrigi gorjeni

V-am recomandat vacanțe la țară, cu beneficiile lor nenumărate… Dar dacă totuși nu reușiți să ajungeți, am căutat și am descoperit câteva rețete tradiționale, din diferite zone ale țării, ca

De vazut & savurat 0 Comments

Un drum la Humulesti, să ne amintim de copilărie

„….şi satul Humuleşti, în care m-am trezit, nu-i un sat lăturalnic, mocnit şi lipsit de priveliştea lumii, ca alte sate; şi locurile care încunjură satul nostru încă-s vrednice de aminitire”.

0 Comments

Niciun comentariu inca!

Poti fi primul care comenteaza articolul!

Spune parerea ta