Ia-ți vacanță cu folos pentru sănătate! Fă mișcare!

Ia-ți vacanță cu folos pentru sănătate! Fă mișcare!

woman-jogging-blur-1429021

Profită de orice ieșire la munte sau la mare, pentru a-ți tonifia musculatura și, dacă e cazul, pentru a mai topi surplusul ponderal. Câte patru serii de fandări, de abdomene sau de alte tipuri de exerciții care îți plac, ori 20 de minute de alergare, te pot ajuta să revii din vacanță cu mai puține kilograme și mai multă energie. Dana Neagu, instructor ”The Weight Loss Technique and Psychology” îți spune cum să faci exercițiile și ce beneficii îți vor aduce.

1. Flotări pentru
un corp armonios

Primele și poate cele mai cunoscute exerciții din lume, dar și cele mai complexe, sunt flotările. Ele tonifică, dezvoltă și întrețin întreaga musculatură, lucrând asupra tuturor grupelor musculare. Se pot face oriunde, inclusiv pe o plajă exotică.

ex-1

2. Talie de viespe

Exercițiile cele mai iubite de către cei care vor pachețele în loc de ”burtă de bere” sunt abdomenele clasice. Acestea se pot lucra oriunde: în camera de hotel, pe plajă sau chiar într-o poieniță de munte. Întinși pe spate, cu genunchii flexați, ridicăm trunchiul de la sol, concetrându-ne în special asupra mușchilor abdominali. Exercițiul lucrează toată centura mediană.

ex-2

3. Posterior ferm

Pentru mușchii fesieri și pentru cei ai coapselor, cele mai potrivite sunt seriile prelungite de fandări, în pantă sau în rampă, pentru cei ce merg la munte, sau pe nisip, pentru iubitorii de mare.

4. Jos grăsimea!

Cel mai uzual antrenament, în perioada vacanțelor, mai ales că avem timp suficient să-l facem, este alergarea. Ne solicită la maximum tot corpul. Efectul cardio ne poate ajuta să ne păstrăm greutatea, chiar și atunci când ne răsfățăm în locații all inclusive. Se recomandă minimum 20 de minute de alergare.

ex-4

5. Picioare tonifiate

Genuflexiunile, deloc agreabile pentru mulți dintre noi, păstrează fermitatea picioarelor pe toată durata vacanței și mult după aceea. Pentru o mai mare eficiență a acestora încearcă să nu dai jos din spate rucsacul și nici să-l golești.

ex-5

6. Brațe puternice

Flotările la bancă pentru triceps se pot efectua oriunde, în parc sau în inteior, unde găsim o bancă sau un punct de sprijin asemănător. Poziția de start începe cu coatele întinse. Folosim forța brațelor pentru a ne lăsa în jos, îndoind mâinile până la un unghi de 90 de grade. Facem o pauză de o secundă, după care împingem în brațe pentru a reveni la poziția inițială.

ex-7

7. Izometrie

Din poziție de semigenuflexiune, ținem brațele întinse înainte sau, dacă se poate, ținem în mâini un rucsac. Păstrăm poziția fixă aproximativ 30 de secunde.

ex-8

8. Spate sexy

Un exercițiu excelent pentru fesieri și, mai ales, pentru mușchii lombari este acesta: din întins pe spate, flexăm genunchii, ținând tălpile lipite de sol. Ridicăm încet bazinul spre înainte, revenind apoi până aproape de sol. Provocarea constă în a încerca să nu atingem podeaua cu fesierii.

9. Relaxarea mușchilor

Exercițiile de stretching sunt recomandate celor care încearcă să facă mișcare în afara sălii de fitness și care nu-și doresc masă musculară, ci fibră. 15-20 de minute de întinderi, zilnic, vor face minuni pentru corpul vostru.

ex-10

10. Gândește pozitiv!

Sigur, ăsta nu e chiar un exercițiu de sală, dar e unul foarte eficient. Un psihic puternic te va determina să păstrezi un ritm de viață alert și un organism sănătos. Pornind de la acest principiu, nu înceta să gândești pozitiv și rezultatele nu vor întârzia să apară.

Despre Autor

S-ar putea sa iti placa

Special 0 Comments

Meșterul popular Dan Gherasimescu face opere de artă din orice bucată de copac

În tinereţe, Dan Gherasimescu a bătut ţara în lung şi-n lat, cu piciorul sau cu bicicleta sa de lemn, în căutarea meşterilor care să-l înveţe să sculpteze. Din dragoste pentru

Special 0 Comments

Aici, la Straja, anul începe la 1 septembrie, ca și cel bisericesc

E impresionat! Prin felul în care arată, prin ecoul lui, prin picturile de pe pereți, prin ferestre, prin ușile de la intrare, prin lumină, tunelul care face legătura între șoseaua

Special 1Comments

«Stând în cap»: 110 fotografii din toată lumea

Sigur știi pozele alea în care turiștii împing Turnul din Pisa, imită statuia lui Iisus Mântuitorul din Rio de Janeiro sau cuprind Turnul Eiffel între degete. Cristian Băluță (foto) nu

0 Comments

Niciun comentariu inca!

Poti fi primul care comenteaza articolul!

Spune parerea ta