Unde mergem în prima lună de iarnă

Unde mergem în prima lună de iarnă

Ultima lună a anului marchează momentul în care începem căutarea pentru o evadare la soare. Din fericire, există mari părți ale lumii în care vremea în  decembrie reprezintă perioda cea mai bună pentru a le vizita. Nu strică nici faptul că acum prețurile sunt mici, mici. Să începem lista primelor 5 destinații.

Pe primele locuri – America Latină și Asia de Sud-Est

Deși ar putea fi un zbor destul de lung pentru a ajunge acolo nu te descuraja. Programează-te din timp pentru biletul de avion și ține cont de faptu că tarifele ar putea crește ușor la cazare pentru Crăciun și de Anul Nou. Prețurile afișate pentru fiecare oraș le găsești și în indexul Backpacker pentru anul 2013, care compară orașe din întreaga lume, pentru aceleași cheltuieli comune la bugetul de călătorie.

Încercați Cartagena, Colombia

La începutul lunii decembrie, sezonul ploios este deja trecut în Cartagena iar zilele se răcesc ușor, într-adevăr nu se poate mai bine decât asta. Chiar în preajma Crăciunului, găsești hotelurile mai scumpe și mai aglomerate, așa că, plănuiește-ți să mergi în primele 2 săptămâni ale lunii. Cartagena a devenit o destinație foarte populară pentru cei care iubesc să facă plajă atunci când la ei acasă iarna este în toi și este încă un chilipir fantastic față de locurile cunoscute mai bine. S-ar putea însă ca situația să nu rămână așa pentru totdeauna prin urmare profitați acum. Pentru cei care sunt pe buget, media de cheltuială pe zi este de 40 euro de persoană, cazare și masă.

Urmează ruta către Mexico City, Mexic

Surprinzător pentru unii oameni în decembrie poate fi de fapt un pic rece în Mexico City, mai ales pe timp de noapte. Cu toate acestea rămâne o luna ideală pentru o vacanță culturală ieftină, de preferință combinată cu o excursie la una sau la mai multe dintre stațiunile din Mexic. De Crăciun orașul se umple cu turiști deci, dacă puteți să mergeți mai devreme în luna ar fi mult mai bine. Mexico City este o destinație predilectă pentru cumpărături și suveniruri iar media de cheltuială pe zi se ridică la 30 euro. Faptul ca ai 21 de grade pe zi ajută cu brio să ai moralul ridicat.

Fuga de zăpadă în Lima, Peru

Deși decembrie este o lună destul de aglomerată în Lima – orașul fiind o destinație foarte populară de plajă pentru sud-americani, este, de asemenea, încă foarte rezonabilă la preț. Ceea ce îți permite să te bucuri de mare și soare în timp ce pornești explorarea continentului. Plajele nu sunt spectaculoase ca cele din Brazilia însă nici nu te dezamăgesc. În plus, Lima este un oraș în care viață în aer liber este la apogeu în acest moment al anului. Produsele alimentare și gastronomia locală – inclusiv celebrul ceviche – le poți savura în districtul turistic Miraflores, dotat cu restaurante interesante și ieftine. Hoteluri sunt și ele ieftine în acest cartier, fiind o alternativă mai bună față de centrul istoric al orașului Lima. Apropo, sezonul ploios în Cusco începe în decembrie, astfel încât trasee pot fi uneori inundate. Cu toate acestea mulți oameni merg oricum. Așteaptă-te să plătești o medie de circa 30 euro pe zi pentru masă și cazare, la hosteluri sau hotelurile de 2 & 3 stele.

Goana după soare la San Jose, Costa Rica

San Jose este capitala, cel mai mare oraș, precum și numele cel mai mare aeroport din Costa Rica însă aceasta este de fapt un oraș în care nu dorești să lenevești pentru mult timp. Decembrie aduce temperaturi ridicate și mult soare astfel încât acesta este momentul ideal pentru a te îndrepta către plajele de pe coasta fie către parcurile naționale și pădurile tropicale. Cei mai mulți oameni care vin în Costa Rica se stabileasc într-o stațiune și se bucură de plajă sau vizitează vulcanul Arenal. Ori o combinație a celor două și, evident, prețurile sunt variabile, crescând în preajma Crăciunului. Chiar și așa nu plătești mai mult de 40 euro pe zi pentru masă și cazare, în hotelurile pentru backpackerși.

Nu în ultimul rând mergi în Santiago, Chile

Vremea în cursul lunii decembrie este destul de perfectă, cu zile calde și nopti răcoroase, astfel încât oricine poate dormi fără a avea nevoie de aer condiționat. Acest lucru reprezintă, evident, sezonul de vârf în Santiago, deși în prima jumătate a lunii nu va fi la fel de aglomerat sau de scumpe ca în a doua jumătate a lui decembrie. Deși Santiago nu este considerată o destinație de top de către toată lumea, este o bază fantastică pentru o excursie de explorare în Chile, în special în această perioadă a anului. Exista orașul colonial Valparaiso de vizitat și multe orașe în munți pentru un strop de aventură, astfel încât să obții un pic din tot, la prețuri foarte rezonabile. Adică circa 45 euro pe zi, în funcție de cazare. Este adevărat că abia am atins suprafața destinațiilor ce pot fi vizitate în această ultimă lună a anului. La fel de adevărat este însă că orice călătorie începe cu o idee bună, așadar citiți, documentați-vă și alegeți înțelept. În decembrie ai tot timpul să te bucuri de Sărbători și să-ți continui vânătoarea pentru cele mai bune oferte turistice ale sezonului.

Despre Autor

S-ar putea sa iti placa

Vacante active 0 Comments

Rafting pe râurile din România – un potențial turistic enorm, insuficient exploatat

“Turism și adrenalină pe râurile din România”, acesta a fost subiectul unei mese rotunde ce a avut loc săptămâna aceasta în București, eveniment organizat de Asociația Green Adventure și Autoritatea

Vacante active 0 Comments

De la Giurgiu, la Veneția… în caiac (3)

Călătoria lui Lucian Ionescu continuă, prin alte fragmente de carte, cu vâslitul în caiac, pe mare, prin Albania și Muntenegru, admirând frumusețea naturii, cunoscând oameni și luptându-se cu vitregiile naturii:

Vacante active 0 Comments

Mergeţi în Danemarca să-i cunoaşteţi pe vikingii secolului XXI

O ţară condusă de o regină, Margareta a II-a. Danemarca are cel mai înalt grad de egalitate a veniturilor, având al şaptelea cel mai mare venit mondial pe cap de

0 Comments

Niciun comentariu inca!

Poti fi primul care comenteaza articolul!

Spune parerea ta