Vacanţe de poveste

Vacanţe de poveste

 

A venit toamna? Poate doar în calendar. Noi ne gândim încă la nisip, valuri şi la scufundări în cele mai clare ochiuri de apă. Că ne aruncăm în piscina din spatele casei ori am reuşit să ne prelungim concediul şi pornim către destinaţii visate de mult… nu contează.

Îndrăgostiţi iremediabil de vară, avem soare pe gene şi încercăm să menţinem cât mai mult atmosfera însorită şi relaxarea oferită de scoici şi pietre netezite de valuri … pe care le păstrăm cât mai aproape, pe birou, lângă laptop.

 

Unde să mai mergem, în căutare de insolit

Turiştii sunt, într-adevăr, o „specie”deosebită! Pornesc la drum, mereu, neobosiţi şi dornici de a descoperi cele mai fascinante locuri. Şi cum găsesc un loc nou, se şi apucă să povestească, pe site-uri specializate şi pe bloguri. Iar după o vară perfectă, despre ce se poate vorbi pe net? Despre cele mai faine vacanţe însorite. Pe Trip Advisor s-a creat deja un top al celor mai surprinzătoare astfel de locuri. Ce peisaje! Iată o mică selecţie făcută şi de noi.

Cinci piscine naturale, care mai de care mai luxuriante:

1. Parcul Eco-Arheologic Ik Kil, Chichen Itza, Mexic

Există cineva care să nu viseze măcar odată la o vacanță în Mexic? Bazinul plin cu apă albastru-verzuie din parcul Eco-Arheologic Ik Kil este înconjurat de pereţi înalţi, pe lângă care curg liane verzi şi fire de apă, formând o cascadă ca o perdea fină. Turiştii sunt încântaţi, unii aruncându-se chiar îmbrăcaţi în acest paradis ascuns de la Ik Kil. Mai ales că unii vin aici doar pentru a vedea, cu ochii lor, celebra şi misterioasa piramidă, aflată la cinci minute distanţă.

2. Piscina Diavolului, Cascada Victoria, Livingstone, Zambia

Într-adevăr, o destinaţie impresionantă, încă de la citirea adresei. Iar piscina naturală, a cărei margine este practic creasta uşor înălţată, de pe care apa se revarsă în căderea ei de sute de metri formând cascada… Fotografiile realizate în acest punct îţi iau, realmente, respiraţia! Iar a înota în acest peisaj… Uau! Prea puţini ştiu despre această atracţie, unde se ajunge doar cu ghid specializat.

 

 

3. Cascada Havasu, Arizona, Statele Unite ale Americii

„Un paradis ascuns în canion”, aşa numeşte această destinaţie cel care a decis să scrie despre ea. Apa acestei piscine este rece ca gheaţa şi albastră ca un cer de toamnă senin. Accesul spre Cascada Havasu necesită timp şi pregătire şi aveţi nevoie, în primul rând, de acordul Tribului Havasupai, deoarece se află pe teritoriul său. Dar merită tot efortul, pentru că veţi petrece o noapte şi în satul indienilor, de unde veţi pleca prin canion pe spatele catârilor, veţi campa în săllbăticie… O adevărată aventură!

4. To Sua, Lalomanu, Upolu, Samoa

Un canal ascuns în junglă, plin cu apă ce provine din ocean! Cei de acolo îi spun „ancient ocean trench” sau, în traducere liberă, uriaşul şanţ din ocean. Adâncimea acestei piscine naturale e de 30 de metri. Şanţurile prin care se strecoară apa oceanului au fost create de lava ce s-a scurs acum mii de ani. Iar vegetaţia luxuriantă le ascunde de atunci. Faceţi multe fotografii odată ajunşi aici, raiul ar putea arăta aşa.

5. Laguna Albastră, Grindavik, Islanda

Iată o asociere stranie de cuvinte… lagună albastră şi Islanda… piscină, imagine estivală? Am ales această destinaţie cu gândul la iarna ce se apropie, dar şi pentru că toţi cei care ajung în nordica Lagună Albastră au numai cuvinte de laudă. Vorbim despre o lagună geotermală, cu o temperatură medie a apei de 40 de grade Celsius şi cu ape bogate în substanţe minerale cu multiple calităţi curative. Şi nămolul de aici se pare că e minunat. Ori, avem piscină încălzită, spa, tratament 100% natural şi panorama unor gheţari… ce ne dorim mai mult?

Despre Autor

S-ar putea sa iti placa

Vacante active 0 Comments

Ţări ce-ţi dăruiesc ineditul – Namibia, Mozambic, Botswana

Atunci când posibiliatatea de a pleca o perioadă mai lungă de timp îţi este la îndemână, profită şi porneşte către ţări ce te poartă în lumi extraordinare. Vorbim de parcuri

Vacante active 0 Comments

Incredibila Indie! Perfect adevărat!

Cât de mult ne dorim, pornind din România, să vedem ţinuturi exotice şi să descoperim filozofii de viaţă diferite. Iar India a fost dintotdeauna destinaţia căutată de cei care au

Vacante active 0 Comments

Unde mergem în prima lună de iarnă

Ultima lună a anului marchează momentul în care începem căutarea pentru o evadare la soare. Din fericire, există mari părți ale lumii în care vremea în  decembrie reprezintă perioda cea

0 Comments

Niciun comentariu inca!

Poti fi primul care comenteaza articolul!

Spune parerea ta